fredag 9 december 2016

Tipp Tapp

Jaha! Då är ännu en helg på ingång, men vi har inget inplanerat...än. Tänkte försöka ta mig tid att fortsätta med julbaket mm.

Igår var jag och hämtade lilltjejens bolltäcke. Jag hade ödet på min sida då jag stötte ihop med en av mina goa grannar på sjukhuset. Hon jobbar själv inom vården och har därför kommit i kontakt med bolltäcken tidigare, så hon undrade om jag kom med bil? Men jag har ju inte ens ett körkort och älsklingen jobbade, så jag trodde att jag skulle klara av att ta det med mig hem på bussen.

Bilden lånad. Klicka på bilden för mer info om tyngdtäcken.

Grannen som var klar med sitt ärende erbjöd sig att följa med mig och hämta täcket för att sen åka med henne hem i hennes bil. Det var en väldans tur för mig, för jag hade aldrig orkat släpa med mig en väska som var stor som en hockeytrunk och vägde 7 kg. Vi turades om att släpa åbäket till och från bilen.

Bild lånad på nätet.

Det var även ett tungt jobb att få på ett påslakan på detta tunga täcke. Dottern tyckte täcket var skönt, men väldigt varmt, så hon hade sparkat av sig det. Hon ska åka till pojkvännen den här helgen, så hon får börja använda täcket på allvar nästa vecka.

Jag hann även med att baka när jag kom hem. Det blev en omgång med saffransskorpor med hackad vit choklad istället för nötter.

Saffransskorpor

De är så löjligt goda att de går åt i en rasande fart, så det blir till att baka flera gånger om de ska räcka till jul.

Det har även tassats en del här hemma och små tomtenissar har krupit fram från sina gömslen.

Tomtar1Tomtar2Tomtar3

LitenGran

Även en lysandesnögubbe som skiftar lite i färg, hittades i gömmorna.

Snögubbe

Nu är nog det mesta pyntandet klart här hemma, tror jag?

Nu ska jag ta ut den här lilla slöfisen

SleepingDog

Dålig bild, för jag blev tvungen att zooma för att inte väcka “the sleeping beauty”.

Och snart kommer äldsta dottern hit, för hon vill följa med oss och veckohandla.

Ha en härlig helg, goa bloggvänner!

nalle-med-hjc3a4rtapng

Underskrift png

 

3 kommentarer:

 1. Så´n tur att du fick hjälp....
  Men wooo så söta Tomtar mm & liten Nala ❤️

  /Jam & Kram från mig!

  SvaraRadera
 2. Oj, så tungt täcke! Jag hade fått panik av att ha ett så tungt täcke på mej. Men man är ju olika. Så fina tomtar! Ha det bra. Kram ❤️

  SvaraRadera
 3. Så julfint du har på bloggen. Gillar din bakgrund. Skönt att inte ha allt inplanerat. Vi skall också baka men pepparkaksdegen har vi köpt på ett Konditori.

  Bolltäcke har jag aldrig hört talas om men jag förstår principen. Jag har själv några icegelépåsar med som bollbubblor i och det skall göra mer nytta för ryggen.

  Saffransskorpor låter jättegott. Måste kolla om sånt finns ute på butik eller Café.

  Vad många fina tomtegubbar och gummor du har att ta fram. Så häftigt med en lysande snögubbe. Den smälter ju inte heller ;)

  Ha en härlig söndag
  kram från
  Malin

  SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️