måndag 12 december 2016

Kul innan jul

Nu ska jag ta mig lite tid att blogga, innan det är dags att fixa kvällsmaten. Har varit fullrulle hela helgen och även idag då det var tvättstugan som gällde, så ikväll blir det till att krypa ner i renbäddad säng. Min värk har visserligen sett till att sängen inte är min favorit plats, men idag vaknade jag till en torr och solig dag med en minusgrad och till och med en gnutta vitt på gräset, så kanske jag kan somna skönt i kväll utan allt för mycket värk?
Nalapromenad
I fredags när älsklingen kom hem så mådde han inte så bra. Vi löste veckohandlingen genom att jag och äldsta dottern Lia tog bussen till Ica Maxi och när vi var färdig hämtade älsklingen oss utanför affären.
Väl hemma var det kvällsmat och Idol som upptog kvällen. Liam som vann var min favorit, men jag trodde faktiskt att Rebecka skulle ta hem segern och jag tyckte lite synd om henne, men en andra plats kan leda till mycket spännande. Det är ju Darin ett bevis på och fler med honom som inte kom lika långt i tävlingen, så som Loreen, Måns och Danny mfl.
Klicka på bilden för att komma till sidan där jag lånat den
Lördag var en regnig trist historia. Älsklingen och jag åkte iväg och handla lite frukt och grönt, samt ris och köttfärs i en affär där vi brukar handla vissa varor.
På eftermiddagen lämnade jag min sjuka man och hund ensamma hemma och åkte ner till stan för att gå på musikbarnteater. De allra flesta vuxna hade ju sina barn eller barnbarn med sig, men inte jag. Istället hade jag min äldsta dotter på scen, där hon spelar Disney karaktären Elsa från “Frost”
Lia har valt teater som tillval på skolan. Det var främst elever från musikklassen som medverkar från hennes skola, bara min dotter, Mowgli och King Louie är från konstklassen. Flertalet av de övriga skådespelarna kom från Linnéteatern, så de har ju mycket mera teater vana, men jag tycker alla gjorde ett jätte bra jobb.
.Frozen
Lias främsta uppgift på scen var att agera som berättare där hon förde samman de olika Disney sagorna till en härlig Disneykavalkad. Förutom Frost var det berättelser från Trassel, Djungelboken, Aladdin, Hercules och den Lilla sjöjungfrun.
Rapunzel
Djungelboken
Anden


Hercules
Den lilla sjöjungfrun
Avslutning
När teatern var slut gick jag på stan en stund, i väntan på att Lia skulle bli klar på teatern. Sen åkte vi hem till mig tillsammans. Lias kompis dök upp lite senare. De skulle fixa sig för utgång på kvällen och när de åkte, fick älsklingen och jag en lugn hemmakväll framför TV:n och “Så mycket bättre”.
Det är mitt absoluta favorit program, oavsett vilka artister som är med och jag känner nästan lite sorg när den här säsongen går mot sitt slut. Blev väldigt glad åt att de tolkade Ted Gärdestad låtar, då han var en favorit när jag var ung. Jag och min kompis valde att göra ett studiebesök på Calle Flygares teaterskola när vi gick i högstadiet. Enda anledning till vårat val var att vi visste att Ted Gärdestad gick på skolan då, men vi vågade inte säga ett ord till honom.

Klicka på bilden för att komma till sidan där jag lånat den
Min söndag blev en riktig köks dag, men ändå blev inget bakat. Istället blev det en köttbulledag. Jag hade köpt 3 kilo köttfärs, så det var bara att hugga i och det första kilot blev till vanliga köttbullar och ett annat kilo blev köttbullar med en lite mer julig kryddning. Det sista kilot delade jag upp i två portioner och frös ner för att använda vid ett senare tillfälle.
Köttbullar
Mellan köttbullsrullandet blev det både lunch och middag. Lilltjejen och hennes pojkvän kom lagom till middagen. Han valde att skjutsa hem min dotter och stanna hos oss över natten, för att åka direkt till sin skola här ifrån i morse. Alla var trötta och somnade tidigt, utom jag som fastnade framför datorn och tittade på flera avsnitt av “Hela Sverige bakar junior”. Kul att se hur duktiga och talangfulla dessa barn är. Där ligger man i lä
Hela Sverige bakar junior
Klicka på bilden om du vill se programmet på TV¤ play
Ja, det var min helg! Har inget inplanerat i morgon, men tanken är att baka nya saffransskorpor, då de andra snart är slut. Men jag visste ju att de skulle gå åt, då de är rysligt goda. Ja, just ja! Imorgon är det ju Lucia!? Nu när man inte har yngre barn längre, så blir det inget Lussefirande längre.

Klicka på bilden för att se vilken sida jag lånat den
Fast jag har ju redan sett Lucia som hastigast i lördags efm på stan. För medan jag väntade på dottern efter teatern så kom det en tomteparad genom stan och efter dem Lucia och hennes följe. Det var en massa folk i vägen, så jag fick bara ryggarna på tärnorna
Tomteparad
Ha en skön måndagskväll alla fina Bloggisar!
Underskrift png

1 kommentar:

  1. Så mysigt me´ Vintrigt ❤️ ....
    Jaa,Liam var favorit här oxå/Kram finaste & ha det så gott!

    SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️