måndag 5 december 2016

Ny månad, ny vecka

Jag hade alldeles glömt bort hur tidskrävande det kan vara att vara en del avi bloggvärlden. Det ska ju inte bara skrivas egna blogginlägg. Man vill ju läsa sina bloggvänners inlägg också, samt skriva kommentarer. Jag har ju dessutom lite problem med att hålla mig kortfattad så fort jag ska skriva.

05_GRATEFUL1-300x300

Trots att det egentligen bara har gått en helg sedan jag skrev sist, så har det hunnit bli både en ny månad och en ny vecka. och även andra advent har passerat.

time

Lånade bilder på nätet

Det blev inget skolmöte i torsdags. Jag fick ett sms strax efter att jag postat mitt förra inlägg som meddelade mig om att en av dem var sjuk. Vi har en ny tid inbokade till skolan imorgon.

Torsdagskvällen blev lite jobbig, då båda mina döttrar mådde skitdåligt.Äldsta dottern har fått diagnosen Bipolär och är just nu inne i ett lite sämre skede och torsdagen blev lite för mycket för henne, så vi åkte och hämtade hem henne till oss.

Lilltjejen mådde också skit och hade ångest inför den inbokade BUP tiden som vi skulle ha varit på idag. Som ni vet är jag ju allt annat än nöjd med den hjälp (vi inte fått) av BUP. Nu har det gått så långt att de är orsaken till min dotters ångestattacker.

511585098

Så i fredags hade jag ett långt samtal på 11/2 timme med den nya kuratorn som vi bara träffat en gång vid det senaste BUP besöket. Det kändes som hon förstod allvaret och hon bekräftade även några saker som min dotter berättat att läkaren sagt till henne om hennes mående innan jag fick komma in i samtalsrummet sist vi var där.

Inte för att jag tror att min dotter ljuger, men ibland kan man ju tolka saker som sägs på ett felaktigt sätt, speciellt om man redan känner sig ifrågasatt. Nu vet jag att läkaren uttryckte sig på ett nedlåtande sätt och att även kuratorn ansåg att det var klumpigt gjort av honom.

f58bece565008387c95ee25036b84ad3

Kuratorn ska ta upp våra tankar och önskemål imorgon när BUP teamet har gruppmöte och sen ska hon höra av sig till mig senare i veckan.

Resten av fredagen hade jag fullt upp, så det blev aldrig tid över att blogga.

Älsklingen ska inte jobba några flera lördagar detta år., så äntligen blir helgerna hela igen. Lilltjejen var hos sin pojkvän den här helgen och äldsta dottern umgicks en del med sina vänner, för att på så vis hålla det dåliga måendet lite på avstånd, så jag och älsklingen fick lite egentid.

vegan saffransbullar

Saffransbullar på jäsning

Vi åkte iväg ut på lite ärenden på lördags fm och på efm passade jag på att baka nya saffransbullar. Det blev en omgång med vaganska saffransbullar till äldsta dottern och sen en sats icke veganska. Det slet hårt på min kropp även om köksassistenten gjorde de hårdaste jobbet.

Mrum

Glödlampor saknas

Igår gjorde vi nytta här hemma. Älsklingen fick äntligen tid att borra upp en spegel och lampor i lilltjejens rum och jag passade på att städa lite undertiden. Vi blev hembjudna till älsklingens äldsta dotter som ville bjuda oss på middag. Jätte skönt att få åka iväg och äta mat som någon annan tillagat.

Bilden är lånad på nätet

Hon bjöd på hemmalagad persisk kebab, en rätt min älskling inte kan göra själv och själv har jag aldrig prövat att laga persisk mat. Jag har ju ingen erfarenhet av persisk mat sen tidigare och vet inte heller hur det förväntas smak. Kanske skulle jag fixa någon av de rätter som älsklingen brukar göra, men varför ska jag göra det, då de är de enda tillfällen jag slipper laga maten?

cute-wink-smiley 

Jag var precis på väg att avsluta mitt blogginlägg när jag hörde att posten kom och avbröt för att hämta in den.. Jag får sällan post, då alla mina räkningar betalas via autogiro. Men idag fick jag ett brev från min älskade gulliga bloggkompis Pisan och detta var vad jag fann i brevet.

Fibroarmaband från Pisan

Pisan smycken 

Klicka på bilden så kan du se mer av Pisans fina smycken på hennes blogg

Tack, älskade vän!

 10672_15942083

Vilken underbar start på veckan jag fick tack vara dig, vännen och din helt oväntad överraskning. Armbandet kommer jag bära med stolthet, det kan jag lova..

Och ni som inte redan följer Pisans blogg borde verkligen göra det, där kan ni även se mer av alla fina smycken hon gör.

Nu ska jag ta ut den här lilla sjusovaren som visat sig vara skendräktig.

sjusovarhund

Vi hörs igen när tid ges!

Underskrift png

7 kommentarer:

 1. Känn ingen press vad det gäller bloggande och kommentarer. Vi som är här vet hur det är! Dessutom så "ses" vi ju på andra ställen. Så jobbigt med dina döttrar, både för som och för dej. Hoppas dom får den hjälp dom behöver.
  Ha det bra. Kram ❤️

  SvaraRadera
 2. Ja du, vad säger man om BUP, vi har ju inga bra erfarenheter av dem heller....
  Jag tycker det är jätteroligt att överraska :-) Man behöver överraskas mer tycker jag :-)
  Håller med dig där om den persiska maten, gubben kan fortsätta laga den så du slipper matlagningen emellanåt :-)
  Hoppas du får en fin tisdag! Kramisar från mig! ♥

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. det blev lite fel du fick visst med ett annat medelade åxo som var till kim

  SvaraRadera
 5. Då har du samma problem som mig, jag kan inte skriva kortfattat ;) dessutom hinner jag inte med att kommentera på alla bloggar varje dag. Jag har ju även mina promenader, gymmet och annat som skall göras

  Vad jobbigt för dottern. Jag blev diagnostiserad lätt bipoläritet av en läkare men psykologen höll inte med ;) jag är en sk upp i varvperson så det går lite upp och ner och jag vill att allt skall gå fort ;) har svårt för att sitta i ett väntrum och vänta på min tur ;) Även ADHD har nån satt in mig i men när jag läser om detta så är det inte mycket som stämmer.

  Hoppas hon får bra hjälp men det verkar ju lite si och så med detta tyvärr. Att bete sig nedlåtande som yrkesman känns helt galet. Dom skall ju veta bättre

  Vilka fina saffransbullar. Härligt att bli bjuden på så god mat. Pisan är fantastisk och jag har både köpt och fått många smycken av henne genom åren. Hon är verkligen en fin vän

  Ha nu en skön tisdag
  kram från
  Malin

  SvaraRadera
 6. Hej, ja ibland hinner man inte med bloggvärlden faktiskt, och det sköna är att då får det vara så! Ingen ska behöva känna sig tvungen när livet i övrigt trycker på, familj, vänner, jobb och andra fritidsintressen måste få ta den tid det tar. Jag har inte heller mycket tid jämfört med vanligt denna vecka, jobbade i lördags, ledig söndag, tvättstuga igår, idag kattvaktsjobb, svenskakurs och möte med vår förening. Imorgon ska jag djupandas för att sen orka med lektioner på torsdag o jobbpass på fredag. Men snart är svenskakursen slut och det blir ett uppehåll på några veckor. Ska faktiskt bli lite skönt, har så mycket jag vill pyssla med hemma som jag inte hinner med. Hoppas nu döttrarna ska få ett bättre nytt år än detta har varit. Stöttar de varandra på ett bra sätt, står det nära varandra? Mitt barnbarn är i hovrätten idag och imorgon, har inte hört något idag, men det sitter en liten klo i magen som skrapar och skrapar...
  Kramiz

  SvaraRadera
 7. Jag gillar dina långa kommentarer,men...
  Är lite kortfattad själv hihi

  Wow så fint du fått ��
  /Kramelikram pårej

  SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️