onsdag 30 november 2016

Det lunkar på

Så här långt ser det här ut att bli en lugn vecka och min förkylning är i princip borta. Har visserligen lite hosta fortfarande, men den är inte smärtsam längre och de sista två nätterna har jag även fått sova rätt så bra och lika så älsklingen.

Solen har kikat fram en del de sista dagarna och sol i november känns ju som en ren lyx.  Enligt metrologerna så ser det ut som att solen kan komma att visa sig lite även de närmaste dagarna.

lyckligt_solmaskotnederlag_bak_molnet_vykort-r0d388d848de040f186db07bad23c17c1_vgbaq_8byvr_324

I efm ska jag och yngsta dottern till hennes skola, den hon aldrig går till på grund av sin psykiska ohälsa, där socialångest är en av flera symtom.

Hon valde att gå om första året och söka till ett nytt program och även ny skola, men det gick inte bättre för det. Där emot har den nya skolan varit bättre i sitt bemötande och önskan om att försöka underlätta för min dotter.

Nu har vi bestämt oss för att den traditionella skolgången inte fungerar för min dotter, så idag ska vi prata om praktik. Det viktigaste är att det blir på min dotters villkor och anpassat efter hennes mående.

Nästa år fyller min minsting 18 år och har då möjlighet att söka till folkhögskola istället. Så just nu är tanken att hon ska söka till samma skola där hennes syster går just nu och även har planer på att gå ett andra år, då förhoppningsvis tillsammans med sin syster.

Men vi tar en sak i taget och en dag i taget. Förhoppningsvis blir det rätt och bra till sist, även om det blir en extra lång och slingrig väg att gå för att nå målet.

Underskrift png

3 kommentarer:

 1. Så jobbigt din dotter har det. Stackaren! Hoppas det ordnar sig till det bästa för henne. Tur att hon har dej!
  Kram ❤️

  SvaraRadera
 2. Hoppas det gick bra på skolan igår och jag hoppas verkligen att det kommer lösa sig ♥ Vet ju att ni haft det jobbigt en längre tid.
  Skönt att din förkylning gett med sig och att du fått lite sömn nu.
  Puss & kram från mig! ♥

  SvaraRadera
 3. Skönt att förkylningen är på väg bort. Jag är inte helt bra i halsen än. Just nu har vi lite snö men den håller på att regna bort

  Ångest av alla slag är jättejobbigt. Att bli bra och proffsigt bemött borde vara en självklarhet. Vore ju toppen om dom anpassade undervisningen, alla skall få rätt hjälp och stöd.

  Jag har själv gått i Folkhögskola och det var jättekul och man bodde på internat. Det var en härlig miljö som tog hänsyn till varje individ.

  Hoppas allt ordnar sig till slut

  Ha en skön andra advent
  kram från
  Malin

  SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️