måndag 28 november 2016

Jag fick rätt…

Det blev ingen tid över till att blogga innan helgen och nu har även större delen av måndagen dragit förbi innan jag tagit mig lite data tid.

Pälsklingen fick sina klor klippta i torsdags och när vi kom hem fick jag upp nya gardiner i vardagsrummet, där även julstjärnan kom på plats. Jag hann också med att spray måla yngsta dotterns julstjärna i rose gold, som hon önskat. Det blev så pass bra att jag inte behövde ge mig ut och leta en ny stjärna.

page

I fredags kom min äldsta dotter över till oss och lite senare åkte vi och handlade tillsammans med älsklingen. På Ica Maxi hittade jag en exakt lika adventsljusstake som den jag redan hade i köket, så nu har jag två stycken, precis som jag ville.

På kvällen bakade jag en sats med saffransbullar med vaniljfyllning. De blev fantastiskt goda, så det lär nog bli till att baka en dubbel sats nästa gång.

Saffransbullar

I lördags åkte jag och äldsta dottern till Erikshjälpen och hon fyndade bl a en svart skinnpuff, medans jag bara fick med mig några gosedjur, som ska bli julklappar till hundarna, min pälskling, bonusdotterns hund och grannhunden Ronja. Mina föräldrars hund får jag hitta på något annat till, för hon vaktar på leksaker.

På efm åkte älsklingen iväg till sin kompis för att hjälpa honom med en grej. Undertiden passade jag på att städa lite, samt göra chokladbollar som jag lovat yngsta dottern tills hon och pojkvännen skulle komma hem senare på lördagskvällen.

På söndagen gjorde vi inte så mycket. Vi tog det mest lugnt hela dagen. Ungdomarna var trötta men nöjda med sin sthlm tripp.

IMG_0939tatoo

Tatoo2

Storebror jobbar med att tatuera in hennes nattfjäril

Dottern är riktigt nöjd med sina nya tatueringar och konserten var en riktig höjdpunkt. De hade fått bra ståplats längst fram. Nackdelen var att det blir ett väldigt tryck bakifrån, så hennes pojkvän hade fått agera bodyguard och försökt skydda min dotter som trots det har ordentligt med blåmärken efter att pressat mot skyddsstängslet framför scenen.

Både igår och idag har solen lyst över oss. Igår var det väldigt blåsigt, men idag var det lugnt igen. När jag var ut med pälsklingen på fm så var fåglarna helt galna. Flög om kring och förde ett väldans massa liv.

Mina julstjärnor som skulle hänga i sovrummet kom aldrig upp i helgen, men idag fick jag upp dem. Bättre sent än aldrig!

IMG_0972

Sen har jag även ringt och pratat med min äldsta son, som numera är Luleåbo sen snart ett år tillbaka. Vi pratar inte så ofta, men när vi gör det så kan vi fastna i väldigt långa samtal om båda har tid och så blev det idag.

Nu är det dags för mig att förflytta mig till köket och börja med kvällen maten. Har tagit fram ett par kycklingfiléer från frysen, så nu ska jag bara låta fantasin skapa en rätt av detta.

Jag använder mig väldigt sällan av recept när jag lagar mat, utan tar vad jag har och får lust till för stunden. Däremot tittar jag gärna på olika recept för att få nya idéer. Ibland blir jag ombedd att göra en rätt som jag gjort tidigare, men eftersom jag aldrig skriver ner mina egna recept så kan jag aldrig utlova att det blir det samma som de hoppas på, men snarlikt iallafall och förhoppningsvis gott.

Ha en härlig kväll .❤️

Underskrift png 

1 kommentar:

  1. Vackert & gottit ❤️ ...
    En liten hastig Kraaam me´ från lilla mig!

    SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️