tisdag 20 december 2016

Julen närmar sig med stora steg

Och tiden känns lite som min fiende just nu. Det är så mycket som ska hinnas med och min stackars kropp skriker att den behöver vila. Vad ska jag lyssna på? Tiden som tickar eller min sjuka och slitna kropp?

Tyvärr blir det inte mycket till hjälp här hemma. Gubben jobbar och tränar dagligen. Vi äter middag när han kommer hem vid sjutiden på kvällarna och sen dröjer det inte lång stund innan han somnar sittande i soffan och på helgerna orkar han ingenting just nu. Jag är övertygad om att det beror till att hans Levaxin dos är för låg. Han väntar på sina provsvar

Min dotter Lia har inte mått så bra sista tiden och det slutade med att hon blev frivilligt inlagd i torsdags och blev utskriven igen på måndag. Så hon fick fira sin födelsedag psyket. Inte som det var planerat, men hon fick lite permis på födelsedagen, så hon, jag och lillasyster kunde gå ut och äta tillsammans och på kvällen kom hennes vänner och hälsade på henne.

15442105_10207854075693061_1029816866627536417_n

Mitt grattis kort till min numera 22-åriga älskade dotter

Hennes läkare har ju misstänkt att hon är Bipolär och nu har de fastställt att så är fallet, men hon fick även diagnosen Borderline helt oväntat. Nu när hon fått smälta detta så tycker hon att Borderline diagnosen förklarar en hel del och den kan man dessutom bli bättre ifrån med rätt hjälp. Den bipolära diagnosen gör ingen större skillnad för den har ju funnits där så länge, men vi har ju sett den som en del i hennes personlighet. Hon vill fortfarande inte medicinera, utan vill fortsätta att jobba på att hantera sin sjukdom utan medicin.

Bildresultat för happy

Lilltjejen däremot har mått lite bättre sedan vårat möte i skolan. Hon har varit iväg ut och träffat kompisar två gånger förra veckan och i helgen har hon och pojkvännen varit ute och rört på sig vid flera tillfällen. Nu är det ju jul snart och jag hoppas detta positiva uppvaknade håller i sig och så får vi se vad som händer efter nyår? Just nu kan hon till och med tänka sig att gå kvar på skolan, men vi får väl se hur det blir med det?

Jag får inte mycket tid över att blogga just nu, så jag tänker ta litet julsemester från bloggen efter detta inlägg. Just nu sitter jag mitt i natten och skriver, vilket inte är det ultimata då jag ska upp tidigt. Lia och jag ska ner på stan och inhandla de sista julklapparna och mera julpapper. Nu börjar det bli en del paket under granen. Lilltjejen och jag har jobbat på bra!

IMG_1143

Älsklingen vill göra det enkelt för sig och bara ge pengar till ungdomarna, men jag vet att även hans döttrar tycker det är kul med paket, så det har jag tagit på mig att fixa i år. Sen måste jag och Lia bestämma vad hon och lilltjejen ska äta till jul, för på onsdagskväll ska jag och älskling åka och köpa den sista julmaten (hoppas jag).

s-l300

Ja, det är lite för mycket just nu och jag har inte ändrat mig och blivit en mer julälskande person, som älsklingen trodde att jag skulle bli när vi väl flyttade ihop. Jag tycker det är precis som förr, allt hänger på mig om det ska bli någon jul, den enda lättnaden är väl i så fall den ekonomiska biten som inte känns fullt lika tung längre, men pynt, mat, bak och klappar är fortfarande på mitt ansvar.

Fast när julafton väl är här och allt är klart och mina föräldrar är på plats, då kommer förhoppningsvis allt slit och stress kännas värt det och sen kör vi en repris nästa år igen Winking smile

Men nu får det vara nog för den här gången…

IMG_1127

Underskrift png

3 kommentarer:

 1. Tiden går verkligen fort fram till julafton nu. Jag har inte själv orkat göra några stora saker utan vi åker till min son och köper allt färdigt utom lite hembakat. Vi skall njuta i det lilla.

  Jag har ju själv haft en godartad tumör i sköldkörteln som opererades bort för 2 år sedan. Behövde inget levaxin i början på grund av att den friska delen tog över. Efter ett tag så gick hormonhalten ner och jag blev lika trött som din man, orkade ingenting så dom tog ett nytt hormonprov och det visade sig att den producerade för lite så jag fick Levaxin och efter två månader så var hormonhalten normal med 1,8, skall vara högst 2,5. Nu är jag piggare och gör mer än på länge. Förut låg jag och halvsov i sängen till och med ibland på dagarna. Bra att din man tar prov för det är inte bra att gå på för låg hormonhalt. Jag behövde själv bara 25 mg Levaxin.

  Vad tråkigt att dottern blev dåligt. Förstår att det är jobbigt för henne. Hoppas hon får bra hjälp. Vad skönt att få en diagnos. Jag är själv en högvarvare och fick en del diagnoser när jag brände ut mig men enligt psykologen så stämde ingen av dom utan jag är bara en upp i varvperson som kanske har nåt stråk av nåt men inget som jag inte kan hantera med promenader, avslappning mm. Bra att hon försöker låta bli mediciner och tar till annat istället.

  Härligt att din andra dotter mår bättre. Det är dessutom ingen lätt värld numera att leva i för ungdomar. Det är sån press och stress.

  Jag har ju också tagit bloggsemester men har lite abstinens just nu men jag hinner inte med allt om jag skall blogga dom sista dagarna innan vi åker. Bra att du tar lite bloggvila också, det behövs ibland  Att ge en slant är ju jättebra för då kan man köpa vad man vill sen


  Jag är inte heller stormförtjust i julen men nu när vi åker bort så gör vi så lätt för oss. Jag har ju en huslig man så jag behöver inte ta allt ansvar själv. Vad härligt att föräldrarna kommer. Det var länge sen vi hade såna jular. Nu är det jag som är den äldre generationen och det känns märkligt. Alla äldre är borta nu utom min mans mamma som är 88 år.

  Ha nu en skön Jul med din familj
  Julkram från
  Malin


  SvaraRadera
 2. Vill ge dig en stoooor Julkram ❤️ ....

  SvaraRadera
 3. Hej och god fortsättning, hoppas nu att du hunnit pusta ut och inser att nu är det färdigt för i år! Jag slutade fira jul för många år sedan, när väl barnbarnen vuxit upp kunde ingen kräva att jag skulle fixa jul längre, det som precis hos er helt låg på mitt ansvar. Igår när dottern med familj kom över på fika så åt vi frukost med lax, ägg, skinka och ost, det funkade alldeles utmärkt, o inte en röd tomte så långt ögat kunde se. Men, julen är barnens högtid o har man barn får man nog stressa vidare, tycker jag. Det har ju däremot inte du, men jag tror att förväntningarna från omgivningen likaväl står kvar för du har inte som jag avsagt dig uppgiften att fixa allt.
  Jag måste erkänna att jag vet väldigt lite om diagnosen borderline, borde nog bättra på mina kunskaper. Det är ganska många, både kända och mindre kända som nu får diagnoser. För några år sedan fick ju många diagnosen Asperger och ADHD, nu är det istället bipolär och borderline som uppmärksammas. Förmodligen beror det på att tekniken för att upptäcka sjukdomar har förbättrats, jag hoppas det, så det inte bara handlar om diagnoser som "är inne". Tuff dotter som tackar nej till medicin, men jag kan förstå henne. Hoppas hon orkar kämpa på, hon har ju gott stöd ifrån sin omgivning, inte minst sin mor.
  Kram från pörtet

  SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️