lördag 31 december 2016

Gott slut

Bara några dagar innan jul får jag ett telefonsamtal från min äldsta son, som berättar att han och hans fru ska separera. Det var helt oväntat, till lika så för min son. De har varit ett par i ca 12 år och gifta de senaste 4 åren. Dessutom flyttade de upp till min svärdotters hemstad Luleå för snart ett år sedan, så avståndet mellan oss känns just nu galet långt. Jag kan bara hoppas att det löser sig på bästa sätt.

im-sad-smiley_5260347d9606ee03afc92c75

Bara någon dag senare möter jag en av mina grannar när hon ska iväg och ta om bilder på mammografin. Ett par timmar senare möter jag henne igen när hon kommer hem och jag ser ju på henne att något är galet. De hade hittat en knöl och tagit prover, så hon fick fira sin jul med den ovissheten och oro.

Tyvärr så visade det sig vara cancer och på måndag ska hon opereras.

Med dem i mina tankar så kunde det inte bli en så fröjdefull jul, men den blev lugn och skön. Mina föräldrar kom och firade julafton med oss och sov kvar, så vi kunde sitta uppe till sent på natten.

De åkte hem efter frukost och vi hann ladda om för att fira juldagskvällen med älsklingens döttrar och deras respektive. Mer mat och nya paket att öppna.

Det blev inte många foton tagna, men här är några iallafall…

dogs

jul

Älsklingen har jobbat i veckan och jag har bara tagit det lugnt. Jag känner mig trött och slut och har ingen större lust med något just nu.

Allt mitt bakande mm har fått vår gamla ugn att ge upp, så i torsdags fick jag en ny fin spis i mitt kök. Kändes lite som en extra julklapp från hyresvärden.

spis

Nu är det nyår, men det blir inget firande för våran del. Lilltjejen har åkt till sin pojkvän för att fira nyår hos honom. Älsklingens döttrar är upptagna på annat håll och min Lia tänkte bara ta det lugnt hemma hos sig eller så kommer hon hit istället?

fyrverkeri_hund

Vi har ju en skotträdd liten hund, så vi får försöka  göra det bästa vi kan för hon inte ska behöva lida allt förmycket vid tolvslaget. Dessvärre måste hon ju ut och göra sitt och då är det svårt att skydda henne från de som roar sig med att smälla långt innan midnatt.

Redan under fredagskvällen fick vi problem att få ut henne, då hon gömt sig under soffan efter att hon hört en smäll utifrån. Tänk så många djur, både tama och vilda, som lider av alla dessa smällare och raketer.

Vi hörs igen någon gång nästa år!

gottnyttår

4 kommentarer:

 1. Så mycket tråkigheter på en gång! Förstår att det drog ner julstämningen. Förhoppningsvis blir det bra till slut. Kram och gott nytt år! ❤️

  SvaraRadera
 2. Näe,sååå mycket hemskt & tråkigt vännen...
  Kramar om & Önskar ett gott nytt 2017 trots allt ♡

  SvaraRadera
 3. Det var mycket tråkigt på en och samma gång. Hoppas allt skall ordna sig.

  Härligt att få fira med dina föräldrar. Mina två är nu borta och det känns tungt

  Fina festliga bilder från julfirandet. Tusen tack för julkortet

  Vad härligt med en ny spis och den ser jättesnygg ut. Stackars alla hundar i dessa tider. Om dom bara sköt smällare vid midnatt men dom börjar ju flera dagar tidigare

  Gott Nytt År till dig och din familj från oss i Vaggeryd kram

  SvaraRadera
 4. Hej min goa vän.
  Va trist att slutet av året inte blev så bra, får hopars att det nya blir bättre,tac för det fina julkortet kramis

  SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️