måndag 2 januari 2017

Ett oskrivet blad, 2017

Nu kan jag lägga 2016 till handlingarna och vända blad och påbörjar ett helt nytt kapitel i min livsbok.

Jag hoppas ni haft en härlig nyårs helg och att det nya året kommer att bli ett bra år. För min egen del handlar ett bra eller dåligt år inte enbart på vad som händer mig och mina närmaste.

2016 var enligt mig helt okej på det privata planet. Det bästa var att vi fick tag i en större lägenhet. I övrigt bjöd 2016 inte på några större förändringar i mitt liv.

Men när jag tittar globalt på 2016 så är det inte mycket att jubla över. Dess då mer finns det som fått mig att gråta, känna oro, frustration och maktlöshet.

IMG_1204

Kriget i Syrien med så otroligt mycket lidande och död. Alla dessa stora terror grupper i mellanöstern och Afrika, som tvingar människor att leva i fruktan. Alla dessa åtskilliga terrordåd de utför och som dödar oskyldiga människor mitt i deras vardag.

IMG_1201

2016 har även lyckats skörda sina offer i form av naturkatastrofer så som jordbävningar, orkaner och tornados. Våran planet är sjuk på grund att vi lever långt över alla våras tillgångar och flera djurarter är på väg att utrotas på grund av oss människor. Världens ledare kan aldrig enas om att göra något för att minska den skadegörelse vår planet utsätts för.

Spec_Sick_World-dan-modified

Allting handlar om makt och pengar. Det finns alldeles för många maktgalna ledare runt om i världen och de tycks bara bli fler och fler? Det amerikanska valet ledde ju fram till att det inom bara några få veckor finns ännu en galning som ledare över ett av världens mäktigaste länder. Samtidig blåser det högerpopulistiska vindar över Europa och alla dessa partier röstat ju fram av landets väljare. Det kommer nog dessvärre inte dröja så länge för än flera av dessa partiers ledare får makt att styra i sina länder.

europe-right-wing-xenophobic-parties

Vi behöver ju inte ens gå utanför vårat eget lands gränser för att se att samma sak sker även här i Sverige. SD växer sig större vid varje val och efter det senaste riksdagsvalet 2014 så var de det 3:e största partiet.

Även om de inte (än) sitter i en styrande position så har de makt att påverka den styrande regeringen genom att rösta emot dem. Fullt möjligt eftersom vi har en regering bestående av partier som inte är tillräckligt stora för att styra på egenhand utan tvingas till uppgörelser med andra partier.

16

När socialdemokraterna vann valet hoppades man på att de skulle börja laga det sociala skyddsnätet som fått stora hål under8 år av borgligt styre. Förhoppning var att det skulle bli ett slut på den omvända Robin Hood politiken och att klappjakten på sjuka och arbetslösa skulle få sitt slut.

Så blev det ju verkligen inte! Antalet fattiga i Sverige bara stiger. De sjuka blir fler och många av dem blir fortfarande utförsäkrade även om den bortre tidsgränsen togs bort. Handikappade blir av med sina assistenttimmar och fler människor blir nekade till socialhjälp. Många ålderspensionärerna kan inte ens äta sig mätta längre.

Vi-har-råd

Sjukvården och psykiatrin går på knä, bostadsbristen är stor och flera flyktingar nekas uppehållstillstånd. Beror detta på att sossarna blir nedröstade av andra partier eller har de ändrat inriktning för att deras väljare inte ska gå över till SD?

Vad vet jag? Inte mer än att jag börjar bli gammal och oroar mig för framtiden och ålderdomen, både för min egen del men främst för mina barn och barnbarns framtid Jag brukar känna mig glad och lättad när ett nytt år börjar, men det här nya året börjar med en tung och ledsam känsla. Kroppen värker och jag känner mig väldigt trött och nedstämd.

IMG_1199

Jag gillar inte den här känslan, då jag vanligt vis för söker se till det positiva i livet, men just nu har jag svårt att se några ljuspunkter. Om jag inte gör så mycket väsen av mig på bloggen under en tid framöver så beror det på att jag inte vill skriva sådana här deppinlägg. Jag vet att många av er har era egna krämpor och bekymmer, så jag vill inte lasta er ytterligare med mina tunga tankar.

Dessutom vill jag inte förstöra min egen blogg med grå och trista inlägg. Jag mår inte så dåligt att jag är på väg in i en depression. Jag är nog mest bara trött och sliten och väljer därför att lägga den lilla energi jag har kvar på mitt vardagliga liv ett tag. Förlåt om jag även är dålig på att kommentera hos er, men orsaken är den samma.

2017-01-02

Jag kan ju iallafall avsluta med något positivt. Idag lyser solen över oss och temperaturen har fallit under minus strecket. Det har varit en gråmulen och regnig jul och nyårshelg, vilket nog också är en stor orsak till min trötthet och den ökade värken? Sen har det gått lite för lång tid sedan jag kollade upp mina blodvärden och sköldkörteln, så det kan vara något sånt som spökar också?

God fortsättning på det nya året, kära vänner. Jag hoppas det blir bättre än det gamla, för dig, mig och alla andra

IMG_1187 1

Underskrift png

4 kommentarer:

 1. DEt var ett tungt men sant inlägg ....
  Önskar dig av hela mitt Hjärta ❤️ Goooo forts. på 2017/Kramar!

  SvaraRadera
 2. Ja du, det är mycket elände i världen just nu och det ser inte ut att bli ett slut på det inom överskådlig framtid.
  Är också trött och sliten och det är stor risk att det blir tråkiga inlägg på min blogg. Där inne händer det inte mycket heller just nu för jag tänker som du.
  Men vi får hoppas att vi får ett bättre år nu, hoppas på att vi blir bättre i våra kroppar och att allt annat elände också kan gå åt rätt håll. Puss & kram från mig! ♥

  SvaraRadera
 3. Det är så man får göra för man vet aldrig vad som händer under ett år.Håller verkligen med dig om att det känns oroligt i världen och händer så mycket skrämmande så man undrar hur detta skall sluta. Känner inte den tryggheten som fanns för ett antal år sedan

  Precis så är det, makt och pengar styr och det får konsekvenser. SD skrämmer mig för folk tänker inte längre att det finns en dold agenda. En del tycker att det låter så bra och tar till sig det som ett missnöjesparti. Tack och lov så har man det sunda förnuftet i behåll.

  Du sätter verkligen bra ord på det jag tycker själv. Bra skrivet, vi har samma åsikter. Min mamma hade mycket mer än mig i pension, själv kommer jag inte att klara mig på egen hand trots att jag arbetat heltid sen jag var 16 år och avstått i lön till pension.

  Jag får också den känslan som du beskriver trots att jag försöker så mycket som möjligt att vara positiv. Det är som om vi är utan styre just nu och sossarna är inte som dom varit under min uppväxt. Det har blivit hårt och kallt.

  Du förstör inget genom att skriva detta inlägg för det är ju så världen ser ut och man behöver lufta sånt. Jag skriver också lite debattinlägg emellanåt och skall så fortsätta ibland.

  Sköldkörtelhormon påverkar verkligen, det vet jag som gått på för låga värden längre än jag trodde på grund av tumör i sköldkörteln. Nu när jag fått upp värdet så mår jag lite bättre och har mer energi. Fast jag blir aldrig densamma som före utbrändheten och jag har säkert en lindrigare fibromyalgi också

  Tack för ditt prossiga och informativa inlägg

  God fortsättning

  Kram från
  Malin

  SvaraRadera
 4. Hej vännen, det är inte konstigt om du känner dig sliten och trött. Du kämpar som en lejoninna för att dina flickor ska må bra och få adekvat hjälp. Du har flyttat och acklimatiserar dig till en ny stad, en ny vardag, en ny sambo. Och så har du ett stort hjärta och samvete som gör att du reagerar starkt på allt som sker i omvärlden. Det gör jag också, o jag förbannar att inte vi människor har vett att titta i backspegeln och begripa att vi inte kan göra om samma misstag flera gånger om. Jag överlever genom vardagens små ljuspunkter, men mest naturens läkande kraft. Utan den hade jag gått under...
  Hoppas du får ro i själen, att du inser att vi bara kan göra det vi tyar med, att varje liten gest mot en medmänniska betyder mycket.
  Varm kram från pörtet

  SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️