torsdag 17 november 2016

Zombie

depositphotos_23367578-Cartoon-zombie-grandma kopiera

Har knappt fått någon sömn alls de två senaste nätterna tack vara den hemska hostan. I natt valde jag att ligga på soffan för att inte tortera älsklingen med min skrällande hosta, då han dessutom är väldigt lättväckt.

När han gick upptidigt i morse så bytte vi plats och jag intog sängen. Men det blev inte mer än lite slumrande mellan host-och-andnöds attackerna. För i natt var det inte bara hostan som höll mig vaken. Nu har jag även blivit helt igentäppt i näsan och kunde inte andas så bra i horisontalläge. Jag försökte sitta och sova med kuddarnas hjälp, men det var ju bara obekvämt.

0511-0809-0702-3952_Black_and_White_Cartoon_of_a_Woman_With_Insomnia_clipart_image 2

Idag var vi dessutom tvungna att gå upp tidigt för att åka iväg till BUP och träffa arbetsterapeuten. En tid jag verkligen inte ville att vi skulle missa, då det tagit oss ett helt år att få denna tid.

Men det var just vad vi var på väg att göra utan att jag ens var medveten om det, tack vara min sega, trötta hjärna efter all sömnbrist. Vi hade en inbokad tid 8.30, men på något vis lyckades jag tappa bort en timme fast jag trodde jag var rätt i tiden. Så vi kom lyckligt ovetandes till arbetsterapeuten en timme försent, men som tur hade hon ändå tid att ta emot oss.

När hon fick höra att vi väntat ett helt år på att få den här tiden såg hon väldigt förundrad ut? Jag vet med säkerhet att jag minst 6 gånger under det sista året har frågat flera olika behandlare på BUP om varför vi aldrig fått någon tid till arbetsterapeut? Varje gång har de sagt att de ska kolla vad som dröjer och om det behövs lägga in en ny remiss.

toonvectors-12691-140

Sista gången jag tog upp detta var för ca 5 veckor sedan, när vi träffade de 2 behandlare som min dotter inte längre vill träffa. Nu blev hon tvungen till det ändå i samband med ett skolmöte.. De låtsades som att det var en nyhet för dem att vi väntat på en tid hos arbetsterapeuten, fast jag vet att jag har tagit upp det tidigare även med dem. Då blev jag riktigt arg och sen dröjde de bara några veckor tills vi fick hem en kallelse till tiden vi var på idag.

Jag gillar inte att bråka med dem som egentligen är där för att hjälpa oss. Det är tillräckligt energikrävande att ha ett barn som mår skit och som jag bara vill hjälpa att må bättre igen. Jag kan inte fixa det utan professionell hjälp, men när den enda hjälpen som finns att få börjar kännas som om de inte vet vad de håller på med, så blir iallafall jag väldigt frustrerad. 

Nu ska den här zombie morsan sluta gnälla, frusta och pusta över väder, förkylning och mitt missnöje över BUP (åtminstone för den här gången).

chrismasbox kopiera

Nu ska jag ta och gå igenom våra julsaker istället och se vad som finns kvar, vad som är användbart och vad som behövs inhandlas nytt?Jag gjorde mig ju av med mycket när jag flyttade och minns inte längre vad som finns kvar och om det är användbart? Älsklingen vill att vi åker och köper det julpynt vi behöver redan i helgen.

Förra julen bodde vi ju en “skokartong” och det blev inte så mycket pyntande. Men i år ska vi fira jul här hemma hos oss och vi har lovat yngsta dottern att vi ska ha en julgran i år. Det har vi inte haft någon på de senaste 4 åren, så det ska vi absolut införskaffa oss i år. Det är ju faktiskt bara ett par veckor kvar till första advent!? I år ser jag faktiskt fram emot att pynta lite extra, då vi äntligen ska få fira våran första jul i vårat nya gemensamma hem.

Ha en fortsatt skön onsdag

Underskrift png

6 kommentarer:

 1. Hej din stackare! Peppar peppar har jag klarat mig än så länge, trots små nysattacker ibland. Motar Olle i grind med vitlök, vitlök o sen mera vitlök, tills magen är alldeles utom sig. Men hellre det...
  Så spännande med en första jul tillsammans i ert nya gemensamma hem. Om sambon vill pynta och shoppa loss, gör det! Inte många karlar som bryr sig..
  Du får ursäkta, men varför ska dottern träffa en arbetsterapeut? Trodde det var du som skulle träffa henne, för det är väl en hon? Skulle inte du eventuellt börja arbetsträna förut? Eller blandar jag ihop allt nu igen? Jag ska försöka lägga mig i tid ikväll, tidig väckning och iväg med Blinka , det är ca 10 mils resa till djurkliniken. Krya på dej-kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så lätt att hålla isär vem som ska göra vad bland bloggvännerna och den här gången blandade du allt ihop det 😃Jag har förhoppningsvis ingen väntande arbetsträning framför mig? Men om två år när vi kanske får en ny regering igen, då kan man aldrig så noga veta vad som kommer hända?
   BUP har en arbetsterapeut och henne fick vi träffa för att min dotter ska få pröva på ett tyngdtäcke som ska kunna hjälpa till att ge bättre sömn.Det finns ter olika typer av tyngdtäcken och för min dotters del blev valet att pröva ett bolltäcke som vi får hämta om ett par veckor 👍🏻
   Jag hoppas verkligen att Blinkas operation gått bra och att hon snart är sitt gamla vanliga jag igen 🐶❤️
   KramKram ❤️

   Radera
 2. Din stackare! Jäkla förkylning! Förstår att det är frustrerande det här med BUP och att ni inte fått träffa arbetsterapeut förrän nu, det är verkligen skitdåligt. Vi har ju också haft ungefär samma tur med BUP som ni, det funkade aldrig.
  I år blir det en konstig jul, vi kommer inte kunna julpynta med ljusstakar och stjärnor i fönstren som vanligt till advent p g a den här förbaskade renoveringen. Får vara glad om vi får våra nya fönster en vecka innan jul.... Först då kommer adventsgrejerna upp skulle jag tro.
  Krya nu på dig och ha en fin fredag och helg vännen! Kramisar! ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag kände jag mig lite bättre, men det visade sig var ett falskalarm, för på efm kände jag mig febrig och eländig igen och snorar som en liten unga, samtidigt som jag ofrivilligt får hårdträna mina obefintliga magmuskler 😡
   Fy så trist att inte kunna få ta fram julstjärnor/adventsstakar för strax före jul. Du kanske kan ta fram dem, men ha dem någon annan stans tills du får dina nya fönster på plats? Tycker att den där renoveringen är dåligt planerad. Att börja med ett sånt stort renoverings projekt så nära på julen är inte så schysst, tycker jag 😢
   Ha en skön och fin helg du med, vännen!Kramisar ❤️❤️❤️

   Radera
 3. Svar
  1. Tack! Tycker lite synd om mig själv, faktiskt 😢 Ha en skön helg!❤️
   Kramisar!❤️

   Radera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️