måndag 14 november 2016

Tiden går så fort

Vi har haft en lugn och bra helg. Lördagen bjöd på frostvackra träd, men tyvärr ingen sol.

Älsklingen var trött efter att gått upp mitt i natten för att åka och jobba, men han följde iallafall med ut på en promenad.

Frostiglördag

Resten av lördagen gick i seghetens tecken för oss alla. Äldsta dottern skjutsade vi hem framåt kvällen.

Söndagen blev en något mer händelserik dag och farsdag var det ju också. I år blev det ingen tur till min pappa, men ett grattiskort fick han via sms. 

farsdagkort

Söndags vädret var ju fantastiskt fint och bjöd på solsken och ett par minusgrader, vilket var perfekt till de frostvita träden. Klart jag ville ut och njuta lite med man och hund.

Söndag med solskogsväg

Älsklingens döttrar skulle komma och äta middag med oss, så då tog älsklingen över i köket. Jag behövde bara tänka på yngsta dotterns vegan mat.

Hennes pojkvän skulle med tåget tidigare, så han kunde inte stanna över middagen. M och han tog bussen ner till stationen vid 16 tiden. Strax före 18 kom hon hem helt likblek och uppskakad.

När hon hade sagt hejdå till pojkvännen på perrongen och var på väg till bussen kom en man 20-30 år fram och frågade henne något om tåget. Hon försökte förstå hans dåliga svenska och svara på hans fråga, men då började han tafsa på henne och hon reagerade med att ge honom en örfil. Då honom att greppade tag i min dotter och försökte hålla fast henne. Som tur var lyckades hon slita sig fri och springa till bussen som stod inne vid stationen.

c3f9c686344b29808057c8d13a687c29

När hon lugnat sig lite här hemma så skrev hon på FB om händelsen och det visade sig att flera tjejer råkat ut för liknade händelser vid olika tillfällen, med vad de trodde kunde var samma äckel. Min dotter gjorde en polisanmälan och uppmanade de andra tjejerna att göra det samma. Det finns ingen kameraövervakning ute runt stationen, så dessa övergrepp finns inte på bild. Det är vad polisen vill ha för att kunna försöka identifiera förövarna.

Jag är glad att min dotter kom undan och jag är stolt över hur hon hanterade situationen.

1197149982371329261zeimusu_thumbtack_note_love_you_svg_hi_20998866

Resten av kvällen blev trots allt trevlig med god mat och älsklingens döttrar + en svärson och de hade med sig både tårta och presenter.

Måndag med Ronja

Idag har jag varit hundvakt till Ronja igen. Första promenaden tog jag ut båda hundarna själv och idag valde jag ha koppel även på Ronja. Lite krångligt är det allt att gå med två hundar som inte alltid vill stanna och gå samtidigt. Vid andra promenaden fick min dotter följa med och ta det ena kopplet och då gick det ju lättare.

Nu väntar vi på att Ronjas matte ska komma och just nu har jag en snarkande stor hund till höger om mig i soffan och en liten hund sovandes i fåtöljen till vänster om mig.

pageMåndag med Ronja 2

Ska bara ta det lugnt tills det är dags att börja med maten. Har haft lite ont i halsen idag, men jag hoppas det är övergående.

Hoppas ni alla haft en bra helg.

Underskrift png 

.

4 kommentarer:

 1. Åh,så ljuvliga bilder ❤️ ....
  /Kram finaste!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, vännen!
   Kramis! ❤️

   Radera
 2. Men herreguuuud!!! Vad läskigt. Tur att hon handlade som hon gjorde, det var väldigt bra gjort av henne tycker jag. Och bra att ni polisanmälde det hela. Vad är det för fel på folk nuförtiden egentligen? Snart kan ju inte kvinnor gå ut på stan själva :-(
  Å fina bilder har du tagit, jättefina. Vad lagade din älskling för god mat då?
  Hoppas du har en fin tisdag vännen! Kramisar! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du jag skulle kunna skriva en hel novell om detta 😡

   Dottern skrev om denna händelse på FB och detta har delas runt ordentligt. Och jag delade hennes status i en grupp på FB, så även jag har fått massor av respons från både andra tjejer, men främst från föräldrar vars döttrar råkat ut för liknande händelser på samma plats eller på andra ställen i centrum. Jag skickar ett mail, när jag får lite tid över att skriva. Har inte ens hunnit kika in på Bloggen för än nu.
   Ha en lugn och skön tisdagskväll.
   Kramisar!😘❤️

   Radera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️