onsdag 2 november 2016

Hundvakt

Här sitter jag med dagens första kopp kaffe och frukostmackorna. Det blev en lite senare frukost idag än vanligtvis. Idag är jag nämligen hundvakt till en av grannhundarna som heter Ronja.

IMG_0742

Jag har erbjudit mig att ställa upp ibland när det är akut och min granne inte lyckats få tag i någon annan hundvakt. Jag är ju hemma och har min egen pälskling som måste ut, men ändå är det lite problematiskt att ta hand om någon annans hund också.

Att gå med två hundar i koppel när den ena vill framåt och min egen vill hemåt, är inte så lätt och mina värkande fingrar har svårt att hålla emot när en tungviktare drar i andra änden. Som tur är så är Ronja en hund som är väldigt lydig och går nästan alltid lös, vilket gör det möjligt för mig att ta ut Ronja.

FullSizeRender 

Får jag presentera, Ronja

En annan granne är ägare till Ronjas bror. Han är mycket större och ännu starkare och går inte att ha lös, så när hans matte frågade om jag kanske kunde hjälpa till med Abbe någon gång blev jag tvungen att säga nej. Hon förstod eftersom hon vet att jag har en värkande kropp som inte fungerar så bra.

Jag tycker att det är lite jobbigt att passa Ronja också, eftersom det inte är min hund så blir jag ju lite orolig när hon är lös ute med mig. Ronja springer alltid i förväg och vill gå de vägar hon är van vid. Dessutom älskar hon att vara i skogen och lämnar stigen för att utforska på egenhand i snåren. Jag blir ju rädd att jag ska tappa bort henne.

FullSizeRender 1

Min pälskling

Min egen pälskling gillar inte alls skogen, inte ens om vi håller oss på stigarna. Hon stretar och drar mot motsatt håll och vill bara tillbaka till civilisationen. Tidigare har jag ibland tagit ut dem var för sig, men nu när det är höst och ruggväder så vill min kropp inte vara ute mer än nödvändigt. Som tur är så går det oftast ett par veckor mellan gångerna som Ronja är hos oss.

Vi som bor på markplanet i vårat hus och har därför en egen ingång. Vi behöver alltså aldrig gå in i porten, mer än när vi ska till förrådet eller hälsa på en granne. Ronjas matte lämnar henne ensam på morgonen när hon går, sen hämtar jag henne när vi ska gå ut. Ronja bor i portuppgången och när vi kommer ut, så springer hon raka vägen till våran ytterdörr. Hon visar väldigt tydligt att hon gillar att vara hemma hos oss istället för att vara ensam hemma. Jag måste alltid övertala henne att först följa med på en promenad.

20161014_083634402_iOS

Medans jag har suttit här och skrivit har klockan hunnit passera 11 och jag var tvungen att ta en kort paus för att väcka min dotter. Att väcka henne är pälsklingens daglig arbetsuppgift. Hon flyger upp i sängen och pussar på henne tills hon vaknar. Jag har alltid dotterns medicin och ett glas vatten med mig in och när M har tagit sin medicin så ska pälsklingen alltid dricka en slurk ur vattenglaset. Idag fick min dotter en extra hund i sängen. Finns ju sämre sätt att börja dagen på….

FullSizeRender 2

Har hört att det har kommit en hel del snö lite längre upp i landet. Här har det blivit kyligare och det sägs att vi kan få snöblandat regn på eftermiddagen. Vi får väl se hur det blir med den saken.

c3f9c686344b29808057c8d13a687c29

Ta det lugnt på vägarna! Jag hoppas ni har hunnit få på vinterdäcken, annars är det nog bäst att undvika att ge sig ut i trafiken.

Ha en fin dag!

Underskrift png

2 kommentarer:

  1. Jag är hundvakt till dotterns hund ibland. Hur roligt det än är så är jag helt slutkörd efteråt!
    Kram ❤️❤️❤️

    SvaraRadera
  2. Ja, det tar på krafterna! Sen är det ju skillnad på att ha hand om sin egen hund och någon annans. De anpassar sig ju efter sin familj och dessas vanor och när någon annan än husse/matte tar över så ska de testas, precis som många barn gör ;)
    Kramis!❤️❤️❤️

    SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️