torsdag 3 november 2016

Eftermiddagsfika

Kaffe

Vi har haft jätte fint höstväder här i Växjö idag. Men jag har hört och även sett bilder på att vintern har kommit till många, så pass att man pratar om snökaos på vissa platser. Inget jag suktar efter! För min del kan snön få dröja fram till jul.

Jag brukar ju säga att jag inte är någon höst och vinter person, men med dagens väder med några få plusgrader, sol och nästan vindstilla, så är hösten riktigt fin. Det är mörkret som är mitt största problem och att min kropp mår ännu sämre när det är kallt, fuktigt och blåsigt. Kyla går ju att skydda sig ifrån med bra kläder, men fukt och blåst tränger in i märg och ben oavsett hur mycket man byltar på sig.

Vill du se mina promenadbilder i ett större format är det bara att klicka på dem

Kängor

När jag och pälsklingen var ute på förmiddagen, så var ingen av oss direkt sugna på att gå in. Vi lyckades med bedriften att bara gå runt vårat område (som inte är stort) på nästan en timme. Pälsklingen tog god tid på sig att sniffa runt väldigt noggrant och jag roade mig med att ta lite kort till bloggen.

Nala

Jag lade märke till att det stora vackra körsbärsträdet som står ute vid vägen nu har tappat alla sina löv. Fast jag tycker ju att det är vackrast när det står i full blom.

Körsbärsträd2016

Men det finns fortfarande en hel del träd som fortfarande har mycket löv kvar, om än något gulnade.

Löv

Snöbärsbusken hade tappat sina blad och bara bären är kvar.

bärochlöv

Här finns många träd som inte klarat höststormarna som dragit fram de senaste åren och kvar finns bara stubbarna. En hel del träd har även sågats ner för att det finns risk att de inte klarar nästa storm.

Stubbar

För några veckor sedan när jag var hundvakt till Ronja, var det rätt blåsigt. Jag valde att ta ut Ronja på en promenad utan min pälskling och plötsligt knakade det till precis intill gångvägen vi gick på och en stor gren bröts av. Både jag och Ronja hoppade till, även om det inte var någon fara för våran del.

Träd

Vi avslutade promenaden med att träffa en liten söt valp som heter Hubbe. Pälsklingen var väl inte jätte glad åt detta möte, men jag tyckte han var väldigt söt. Glömde fråga vilken ras Hubbe var, men jag skulle gissa att han växer upp och blir en Bulldog? Jag tog ingen bild på Hubbe, men hittade den här bilden på nätet som var rätt så lik honom.

279-1024x917

Klicka på bilden om du vill komma till sidan som bilden är lånad ifrån.

Nu börjar solen gå ner bakom hustaken och jag ska ta ut pälsklingen en gång till innan solen försvinner helt. Imorgon ska det troligen bli busväder, så det gäller att njuta av det fina vädret medans det varar.

På kvällarna är det levande ljus som gäller. Det är både vackert, rogivande och ger även lite extra värme.

Ljus

Hoppas ni också haft en fin dag, oavsett väder och att kvällen blir lugn och skön.

Underskrift png

2 kommentarer:

 1. Här har vi fått lite snö, det kom snöblandat regn hela kvällen igår och sen frös det på och nu duggregnar det. Men det skall visst komma mer snö, gillar jag inte för jag skall ju ge mig iväg mot Småland om några timmar.
  Önskar er en fin helg! Kramisar! ♥

  SvaraRadera
 2. Här hade det kommit ett tunt lager snö i morse som låg kvar på gräs, men nu är det mesta borta och jag ser just en liten solstråle som tränger sig igenom molntäcket.Samtidigt är det små vita korn som far runt, men som smälter när de når marken.
  Skönt att höra att du mår så pass bra att du kan ta dig iväg till kärleken i Småland. Önskar er båda en skön helg ❤️
  Kramisar! 😘

  SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️