onsdag 15 mars 2017

Vår i luften

 

snödroppar

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade min blogg och lika länge sedan jag besökte era bloggar.

FÖRLÅT!Embarrassed smile

Orken har ju varit obefintlig under en längre tid, men jag tycker äntligen att jag har känt mig lite piggare i skallen den sista veckan. Det beror troligen både på att solen visat sig en hel del, men förhoppningsvis är det också ett resultat av att jag ökat upp min Levaxin dos?

Men fysiskt är det ingen förbättring. Kroppen värker och det känns som jag inte har någon kraft i mina muskler och jag blir andfådd för minsta lilla. Bara att duscha, klä på och sätta upp håret känns som ett träningspass och då måste det inte vara alla momenten vid samma tillfälle.

Detta beror ju mest troligt på mina dåliga järnvärden som orsakar att syresättningen i blodet är dåligt. Jag väntar fortfarande på att få en kallelse från sjukhuset dit min läkare skickat en remiss för att jag ska få mina järnsprutor.

Sedan jag skrev mitt senaste inlägg har vi hunnit få lite vinter igen med en hel del snö. Tack och lov blev snön inte så långvarig och nu känns det som våren är här på riktigt.

Marsvinter

Trots min trötthet tog jag tag i att trimma och rengöra min lilla löpande pälskling. Tyckte det var smart att passa på medan snön låg kvar och hunden inte blev så skitig varje gång vi gick ut.

Före

Hundtrim

Efter

Ren och trimmad

I helgen hade vi fullt upp. I fredags efter att vi storhandlat passade vi på att hälsa på älsklingens döttrar på deras jobb för att lägga upp tidsplaner inför helgens firande av de två födelsedagsbarnen. Därifrån åkte vi och tittade på en student lgh som min äldsta dotter ska hyra över sommaren. Liten, men jätte fin.

Lia ville tillbringade helgen hemma hos oss. Därför kunde vi tillsammans hjälpas åt att vara hundvakt till Ronja under lördagen då hennes matte måste jobba. Dottern och jag tog hundarna på en långpromenad i det fina vårvädret.

Nalaoc

Lite senare åkte vi ner på stan och handlade födelsedagspresenter till yngsta bonusdottern och även till hennes systers sambo. Honom skulle vi fira lite i efterskott hemma hos oss på kvällen, när de skulle komma och äta middag och titta på mellofinalen med oss.

Efter vi kom hem från stan var det dags för ännu en långpromenad med hundarna innan det var dags att på börja middagen och umgås med ungdomarna.

Dogs

Söndagen blev betydligt lugnare, men på kvällen var det dags att åka hem till yngsta bonusdottern och fira hennes födelsedag lite i förskott. Så det blev tårta två dagar i rad.

Igår ställde jag upp att passa Ronja igen, fast jag var själv och blev tvungen att gå ut med båda hundarna samtidigt, då jag inte har hjärta att ta ut dem en och en. Igår behövde jag bara ta ut Ronja en gång då hennes matte slutade jobba kl 13.

14mars

Hon berättade även att hon fått nattjobbet som hon sökt och som jag vet att hon jätte gärna ville ha. Det var ju helt klart värt att firas, så jag bakade cupcakes och bjöd henne både på mat och fika när hon kom för att hämta Ronja. Och en promenad tillsammans med hundarna hann vi också med.

Men idag har jag mest tagit det lugnt. Lilltjejen var hem och hälsade på en stund, så vi åt lite lunch tillsammans innan hon försvann in i duschen. Då tog jag och min lillskrutta en promenad i det soliga men blåsiga vädret.

15mars

Det var allt för den här gången.

Underskrift png

2 kommentarer:

 1. Hej, det var längesen. ibland blir det så, livet kommer emellan. Är du lycklig nu, med sambo o nytt hem. Blev det som du hoppades? Livet är inte enkelt, tvätom komplicerat, o det är inte alltid lätt att bara känna att wow nu har alla pusselbitar fallit på plats. Hoppas du har det toppenbra, kram från pörtet

  SvaraRadera
 2. Jag är också trött, och matt. Har också märkt att det känns liiite bättre dagar då det är soligt. Som man har längtat efter den där solen...
  Vi har en del födelsedagar i närmsta släkten nu i vår också, nästa helg blir första firandet skulle jag tro.
  Har inte heller skrivit mycket på bloggen sista tiden, har varit usel på att läsa och kommentera på andras bloggar också, det är tröttheten som är orsaken till det. Jag hoppas jag får lite mer energi tills i morgon för det är meningen att jag skall åka till älsklingen.
  Ha en fin helg vännen! Puss & kram! ♥

  SvaraRadera

Här är det Morsans regler som gäller. I kommentarsfältet råder nolltolerans mot otrevliga kommentarer, men alla andra tas med glädje och tacksamhet emot.
//Morsan ❤️